Vad kostar ett fönsterbyte i Borlänge?

Ett fönsterbyte är ett stort arbete och det kan bli stora kostnader som kommer med ett fönsterbyte Borlänge. Beroende på vilken typ av fönster och storleken på dessa kan priset snabbt stiga.

Din kostnad för fönsterbyte kan bli hög om du väljer aluminumramar, tre-glas och väldigt stora fönster. Men det finns såklart betydligt billigare alternativ för den som vill ha ett kostnadseffektivt fönsterbyte. Om du funderar på vilka fönster som passar ditt hus bäst kan du kontakta oss via kontaktformuläret på hemsidan så återkommer vi till dig med vår expertrådgivning.

Pris för fönsterbyte kan variera och i Borlänge finns hus med många olika typer av fönster

Något som också påverkar priset är om ett fönster måste specialbeställas på grund av formen, många sekelskifteshus kan ha fönster som är rundade på toppen och det är delar som naturligtvis borde bevaras. Men för de allra flesta husen är det storlekar inom standardspannet och vanligtvis i trä eller PVC. Nu för tiden finns färgade PVC-fönster som ser väldigt lika ut som trä men är betydligt mera underhållsfria än vad träfönster är.

Olika typer av fönster

Priserna för olika typer av fönster kan skilja sig åt stort beroende på storlek och material på fönsterna. PVC-fönster är väldigt populära och den främsta anledningen är att de är en väldigt ekonomisk lösning för fönster långsiktigt. Många väljer PVC-fönster för att underhållet som krävs är minimalt och de har en lång livslängd. Inköpspriset kan vara dyrare än andra material men det kompenseras av att väldigt lite underhåll behövs och att de håller isoleringen väl. För hus med luftvärmepumpar är det optimalt att ha PVC-fönster som håller värmen inne i huset.

Ett annat alternativ är träfönster som en av de vanligaste typerna av fönster i Sverige och i Borlänge finns många hus som har träfönster

Träfönster är otroligt vackra och det är något klassiskt över träfönster på svenska hus. Underhållsmässigt är de mer krävande än PVC-fönster efter det krävs omålningar och uppfräschningar med jämna mellanrum. Om du vill ha hjälp med att bestämma vilka fönster som passar bäst för ditt hus i Borlänge kan vi ge dig den bästa rådgivningen för fönsterbyte. Kontakta oss via formuläret på sidan.

Fönsterbyte Borlänge

Det är många viktiga delar i ett fönsterbyte som ska gå rätt. Det första att fundera på är vilket material som du vill ha på dina nya fönster samt vilken typ av glas det ska vara. Högisolerande tre-glas är de bästa för den som vill ha ett energieffektivt hem men det vanligaste är två-glas som är tillräckligt isolerande för vårt klimat i Borlänge. Om du är tveksam över vilken typ av glas som är bäst för ditt hus så kan vi ge dig rådgivning från våra experter.

  • Två-glas eller tre-glas
  • Välja rätt material

Kostnad för ett fönsterbyte i Borlänge

Det som avgör kostnaden för ett fönsterbyte är framförallt materialet och storleken på fönsterna. Det dyraste är att installera aluminiumfönster som är stora medan vanliga trä- eller PVC-fönster är betydligt billigare och den vanliga lösningen. För den som söker en långsiktigt lägre kostnad kan de dyrare tre-glasfönster med PVC-ram vara ett bra alternativ. Det är en initialt högre kostnad men eftersom underhållet kan sparas in på och även energikostnaden i form av att värmen håller sig bättre i huset sparas pengar in på sikt. Med två-glasfönster är den initiala investeringen lägre och ett bra alternativ.

  • Träfönster eller PVC-fönster
  • Långsiktig lägre kostnad med tre-glas

Fönsterbyte i Borlänge

I Borlänge finns många pittoreska trähus med äldre träfönster installerade. Det kan vara läge att fundera på om det är dags att byta ut fönsterna och börja spara pengar genom energieffektiviseringen som kommer med bättre isolerade fönster. I Borlänge är vintern ganska lång och uppvärmningen är en stor del av den löpande kostnaden för ett hus. Med nya PVC-fönster kan ditt hus få en bättre isolerande effekt och på så sätt minska behovet av lika hög uppvärmning. PVC-fönster är underhållsfria och kan enkelt installeras där de gamla fönsterna suttit.

Vilken hjälp behövs för ett fönsterbyte?

Efter du har bestämt dig om vilken typ av fönster du vill ha är det dags för måttagning och beställning. Det är viktigt att måtten blir korrekta så att ingen onödig kostnad uppstår i samband med det. Vi kan hjälpa dig med alla steg i processen för att byta fönster. Om du funderar på kostnaden för ett fönsterbyte i Borlänge kan du kontakta oss för att få den bästa rådgivningen. Installationen av nya fönster kan gå otroligt smidigt och vi finns tillgängliga i alla steg på vägen fram till färdigställande.

Sista råd om fönsterbyte i Borlänge

Eftersom fönsterbyte kan kännas som ett stort projekt och innebära en stor kostnad vill vi att du ska ha möjlighet att få de bästa råden som möjligt. Fundera på vad som är viktigt för dig med de nya fönstren, är det viktigast att ha en lägre kostnad nu eller en lägre kostnad långsiktigt? Det kan vara en väldigt bra början och tillsammans med oss kan vi ta det vidare och sätta igång processen med ett fönsterbyte. Du kan enkelt komma i kontakt med oss via kontaktformuläret på hemsidan.

Kostnadsfri rådgivning inför ditt fönsterbyte

Vill du att proffs ska hjälpa dig med ditt fönsterbyte i Borlänge? Då är Byggnadsbiten rätt val! 
Kontakta oss nedan för gratis rådgivning och offert - så löser vi resten.