Fördelar med träfönster - fönsterföretag i Borlänge förklarar

Trots att det idag finns flera olika fönstermodeller att välja mellan är det fortfarande många som väljer att byta till träfönster i samband med ett fönsterbyte. Här berättar vårt fönsterföretag i Borlänge fördelarna med att välja ett klassiskt träfönster före plastfönster eller aluminiumfönster.

Idag finns det ett flertal olika fönstermodeller att välja mellan som exempelvis PVC-fönster, aluminiumfönster och de traditionella träfönstren. Trots det så är det fortfarande mycket populärt att välja träfönster i samband med ett fönsterbyte för att man vill behålla fasadens ursprungliga utseende. Har man exempelvis en röd stuga med vita knutar så passar helt enkelt aluminiumfönster eller plastfönster inte lika bra som klassiska träfönster. Om du vill få mer information om träfönster och hur vi kan hjälpa dig med ditt fönsterbyte i Borlänge kan du kontakta oss på Byggnadsbiten Dalarna som är ett fönsterföretag i Borlänge.

 

Fördelar med träfönster

Precis som med alla typer av fönstermodeller så finns det både fördelar och nackdelar med träfönster. Den främsta nackdelen med ett träfönster är att det kräver underhåll ungefär vart 8-10:e år, vilket varken PVC-fönster eller aluminiumfönster kräver. Läs mer om fördelarna med ett träfönster nedan.

 

  • Träfönster finns i ett flertal olika utföranden, storlekar och träslag vilket gör att utbudet av träfönster är mycket stort.
  • Träfönster finns i flera olika träslag vilket gör att det går att hitta prisvärda träfönster som inte nödvändigtvis behöver kosta mer än PVC-fönster.
  • Om du får en skada på ett träfönster så går det att reparera, till skillnad mot ett PVC-fönster eller ett aluminiumfönster som istället behöver bytas ut helt.
  • Förvisso kräver ett träfönster underhåll vart 10:e år, då du behöver skrapa, måla om och kitta fönstren. Det slipper du med PVC-fönster och aluminiumfönster. I gengäld så blir dina träfönster som nya igen i samband med underhållet vilket gör att de ser bättre ut och får en längre livslängd än vad andra fönstermodellerna har.
  • Träfönster är mer miljövänliga är aluminiumfönster och PVC-fönster eftersom de tillverkas av naturliga råvaror med minimal påverkan på miljön. Träfönster är också lättare att återvinna då de har förbrukats.

 

Vårt fönsterföretag i Borlänge hjälper dig med ditt fönsterbyte

Byggnadsbiten Dalarna är ett fönsterföretag i Borlänge som utför tjänster åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag i Dalarna med omnejd. Våra skickliga snickare kan åta sig allt inom bygg som exempelvis ombyggnationer, nybyggnationer, renoveringar och fönsterbyte i Borlänge. Om du vill få hjälp med att byta fönster är du välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte. Då kan vi inspektera dina gamla fönster och lämna fri konsultation kring dina nya fönster. Därefter får du en offert med ett konkurrenskraftigt pris för ditt fönsterbyte i Borlänge. 

Kostnadsfri rådgivning inför ditt fönsterbyte

Vill du att proffs ska hjälpa dig med ditt fönsterbyte i Borlänge? Då är Byggnadsbiten rätt val! 
Kontakta oss nedan för gratis rådgivning och offert - så löser vi resten.