Rätt solskydd till dina fönster

Fönster och fönsterdörrar ger ett fint ljusinsläpp i ditt hem men om du vill minska ljusinsläppet och insynen finns det flera fina lösningar. Trots att ett ljust hem är härligt finns det tillfällen då ett solskydd kan vara precis vad du behöver. Ett dämpat ljus är vilsamt och med rätt tillbehör samt skydd mot stark sol får du ett perfekt fönster. En rad olika lösningar finns så att du kan njuta av sommaren och värmeböljan i ett svalt och behagligt hem. Gör dig redo inför ljusa sommarnätterna med en mörkläggningsgardin. Kontakta oss via vårt formulär som du finner på vår hemsida så berättar vi mer om olika lösningar.

Persienner eller plisségardiner?

Persienner är ett vanligt sätt att hindra solvärmen från att ta sig in och att minska insynen. Persienner är vanligtvis gjorda av aluminiumlameller som ligger i horisontellt läge, men persienner finns även i andra material och du kan välja mellan olika färger. Du kan enkelt justera insläppet av solljus och persienner kan skräddarsys för invändigt montage på fönster eller fönsterdörrar. Motorstyrda persienner är ett omtyckt val. Tveka inte att höra av dig så berättar vi om hur vi kan erbjuda dig vår expertis när det gäller solskydd. Barnsäkra modeller är omtyckta bland barnfamiljer i Borlänge, en barnsäker modell saknar en lös draglina som ett barn kan trassla in sig i.

Plisségardiner är ett vackert och funktionellt alternativ till persienner

De är gjorda av veckad plisséväv och gardinerna kan erbjuda ett skirt ljusinsläpp eller en full mörkläggning av rummet. Gardiner kan även mötas i mitten av fönstret och de har inga lösa linor, vilket innebär att det är ett naturligt barnsäker lösning. Du kan välja om gardinen som dras nerifrån och upp eller uppifrån och ner. Gardinerna passar både i moderna hem såväl som i hem med en traditionell stil. De erbjuder ett vackert och stilrent solskydd. Välj mellan klassiska- och moderna modeller med innovativ design i olika typer av vävar och färgkombinationer.

Anledningar till att välja solskydd vid fönsterbyte i Borlänge

Att bli bländad av solen när du tittar på TV kan vara mycket irriterande och störande. Om du arbetar hemifrån eller har ditt kontor i hemmet kan solens strålar i kontoret påverka arbetsmiljön negativt och strålar som reflekteras i skärmen är ett irritationsmoment som smidigt kan åtgärdas med ett solskydd så att du slipper bländas av solen. Textiler och din inredning bleks inte om du har en bra och effektivt solskydd. Solskyddsglas som mörknar eller ljusnar beroende på temperatur i glaset erbjuder en bra skydd för gardiner som har placeras i ett fönster där de kommer i direkt kontakt med solljus.

Att investera i bra solskydd är ett klimatsmart val

De kostar mer att kyla ner ett hem jämfört med att värma upp det, det är dyrare att sänka ett rum en grad än att höja temperaturen en grad. Du sparar energi om du väljer ett effektivt solskydd. Ett utmärkt sätt att sänka dina energikostnad och att göra ett klimatsmart val som är bra för vår miljö. Fundera över dina behov innan du bestämmer dig och kontakta oss gärna här i Borlänge genom att fylla i vårt kontaktformulär. Vi har erfarenhet av vilket solskydd som passar bäst vid olika tillfällen och kan guida dig genom processen att välja det perfekta skyddet.