Rätt solskydd till dina fönster

Fönster och fönsterdörrar ger ett fint ljusinsläpp i ditt hem, men om du vill minska ljusinsläppet och insynen finns det flera fina lösningar. Trots att ett ljust hem är härligt finns det tillfällen då ett solskydd kan vara precis vad du behöver. Ett dämpat ljus är vilsamt och med rätt tillbehör samt skydd mot stark sol får du ett perfekt fönster. Det finns en rad olika lösningar som gör att du kan njuta av sommaren och värmeböljan i ett svalt och behagligt hem. Kontakta oss via vårt formulär som du finner på vår hemsida så berättar vi mer om just solskydd.

Persienner eller plisségardiner?

Persienner

Persienner är ett vanligt sätt att hindra solvärmen från att ta sig in och att minska insynen. De är vanligtvis gjorda av aluminiumlameller som ligger i horisontellt läge, vilket gör det möjligt att enkelt justera ljusinsläppet. Persienner skräddarsys för invändigt montage på fönster eller fönsterdörrar och du kan själv välja vilket material du vill ha dina persienner i. Du kan även välja bland persienner med specialfunktioner. Exempelvis finns det motorstyrda persienner som vinklas automatiskt, eller barnsäkra modeller som är utformade för att inte trassla. Tveka inte att höra av dig så berättar vi mer om hur vi kan bistå dig med vår expertis när det gäller solskydd.

Plisségardiner

Plisségardiner är ett vackert och funktionellt alternativ till persienner. De är gjorda av veckad plisséväv som erbjuder allt från ett skönt ljusinsläpp till en full mörkläggning av rummet. Plisségardiner kan även mötas i mitten av fönstret och de har inga lösa linor, vilket innebär att det är en naturligt barnsäker lösning. Du kan välja om gardinen ska dras nerifrån och upp eller uppifrån och ner. Gardinerna passar både i moderna hem såväl som i hem med en traditionell stil. De erbjuder ett vackert och stilrent solskydd. Välj mellan klassiska och moderna modeller med innovativ design i olika typer av vävar och färgkombinationer.

Anledningar till att välja solskydd vid fönsterbyte i Borlänge

Att bli bländad av solen när du tittar på TV kan vara mycket irriterande. Likaså om du arbetar hemifrån eller har ditt kontor i hemmet kan solens strålar i kontoret påverka arbetsmiljön negativt, vilket är ett irritationsmoment som smidigt kan åtgärdas med rätt solskydd. 

Rätt typ av solskydd kommer även att förebygga att dina textilier och inredning bleks av solen. Du kan även välja solskyddsglas som mörknar eller ljusnar beroende på temperatur i glaset, vilket erbjuder ett effektivt skydd mot blekta textilier som står i direkt solljus. 

Att investera i bra solskydd är ett klimatsmart val

Det kostar mer att kyla ned ett hem jämfört med att värma upp det vilket innebär att du sparar energi om du väljer ett effektivt solskydd. Ett utmärkt sätt att sänka dina energikostnader och att göra gott för vår miljö. Vill du veta mer om solskydd och vilken lösning som passar bäst för dig?  Kontakta oss gärna genom att fylla i vårt kontaktformulär. Vi har erfarenhet av vilka solskydd som passar bäst vid olika tillfällen och kan guida dig genom processen att välja det perfekta skyddet.

Kostnadsfri rådgivning inför ditt fönsterbyte

Vill du att proffs ska hjälpa dig med ditt fönsterbyte i Borlänge? Då är Byggnadsbiten rätt val! 
Kontakta oss nedan för gratis rådgivning och offert - så löser vi resten.